Laten we het hebben over een sterke Core.

Allereerst een paar misvattingen over wat het betekent om een ​​sterke Core te hebben:

  • De beste manier om een ​​sterke core te krijgen, is door veel sit-ups te doen.
  • Sterke buikspieren = een sterke core
  • Een platte buik / dunne buik = een sterke core

Nee, nee, nee.

De waarheid is:

  • Traditionele sit-ups (zoals we ze kenden in de gymles) zijn NIET de meest efficiënte manier om een ​​sterke core op te bouwen
  • Sterke buikspieren zijn belangrijk, maar een sterke core gaat verder dan de “6-pack” spieren. Het bouwen van een sterke core betekent het versterken van spiergroepen gerelateerd aan de bilspieren, onderrug, buik (inclusief heupbuigers en bekkenbodem), adductoren (denk aan heupen en buitenste dijen) en de transversale buik (diepe kernstabilisatoren).
  • De grootte van je buik bepaalt niet de sterkte van je core.

Pilates staat algemeen bekend als een van de meest effectieve manieren om een ​​sterke core op te bouwen en te behouden.

Vooral omdat Pilates je leert hoe je de juiste spieren op de juiste manier en op het juiste moment kunt gebruiken. Het leert je ook hoe je met intentie, precisie en controle kunt bewegen. Daarom kun je in korte tijd een GEWELDIGE coretraining krijgen.

Bovendien leren we door Pilates hoe we moeten ademen. Ademhaling is belangrijk omdat het invloed heeft op de manier waarop we bewegen en de manier waarop we onze spieren gebruiken. Bijvoorbeeld: bekkenbodemproblemen zijn vaak gerelateerd aan een slechte houding en een slechte ademhaling. Maar het goede nieuws is dat dit enorm kan worden verbeterd door consistente Pilates-trainingen!

We weten allemaal dat een sterke core belangrijk is, maar waar beginnen we?

De beginnerscursus Pilates van Pilates24seven is bij uitstek geschikt om op een rustige veilige manier jouw core te gaan versterken. In 10 lessen (die je zo vaak kunt herhalen als nodig is) bouw je je kennis en vaardigheden op tot beginnersniveau.

Nieuwsgierig geworden?

Schrijf je dan in voor de gratis proefles..

psst.. Wist je ook dat we een complete Pilates beginnerscursus aanbieden